Paard en mens in balans

Waarom bewegen in de natuur?

Naast ontspanning is inspanning cruciaal voor een gezonde levensstijl. Nog teveel mensen bewegen te weinig en komen dagelijks te weinig in de buitenlucht waardoor ze hun lichaam en geest tekort doen.

Door regelmatig buiten te bewegen blijf je fit, je stimuleert je ademhaling en bloedsomloop, je spieren en gewrichten worden soepeler en sterker. Daarnaast verlaagt het je hartslag, bloeddruk, cholesterol- en suikergehalte en er is minder kans op overgewicht. Het geeft je meer energie, je kunt beter en helderder nadenken en het is dé plek voor het nemen van belangrijke beslissingen. Het is dus meer dan logisch dat dit ook een positief effect heeft op je gemoedstoestand.

Door te bewegen in de natuur kun je écht even alles loslaten en zal aantoonbaar je stress verminderen. Herstellen en tot rust komen doe je in de natuur en niet in een drukke overvolle winkelstraat. 

Er zijn aanwijzingen dat dit komt door de repeterende vormen in de natuur. Veel vormen herhalen zich zoals bomen die zich steeds verder vertakken tot zelfs in de nerven van de bladeren. Deze vormen kunnen onze hersenen makkelijk verwerken en maken je hoofd “leeg” hierdoor ontstaat er ruimte voor reflectie en het vormen van nieuwe ideeën.