Paard en mens in balans

Voedingsadviezen

Paard
Je wilt graag het beste voor je paard zodat hij geen tekorten of een teveel aan bepaalde voedingsstoffen binnen krijgt. Er bestaan vele soorten en merken paardenvoer, waarbij de één nog beter staat aangeschreven dan de ander.  Vaak gaan we af op de beschrijving van een merk en wat ons paard graag lust. We vragen ons minder af of we ons paard daadwerkelijk geven waar het lichaam behoefte aan heeft, zolang het dier er goed uitziet en geen mankementen vertoont. Pas wanneer we zien dat ons paard te dik wordt of vermagert, gaan we kijken of de voeding wel klopt.

Wist je dat verkeerde voeding, te veel van het één of te weinig van het ander, ook voor veel andere problemen kan zorgen? Bijvoorbeeld stijve spieren, doffe vacht, verstoorde darmflora met alle gevolgen van dien. Je paard kan hyperactief worden, of juist sloom. Kortom de juiste balans in de voeding is héél belangrijk. Maar het is zo lastig om uit te vogelen wat en hoeveel hij nodig heeft. Herken je dit? Ik kan je hierbij helpen.

Mijn aanpak bestaat uit (tenminste) twee afspraken waarvan de eerste afspraak bij jouw paard op stal is. De eerste afspraak bestaat uit kennismaken en informatie verzamelen (o.a. over wat je paard nu eet, wat en hoeveel je met hem werkt, het gewicht van je paard en eventuele bijzonderheden). Op basis hiervan stel ik een voedingsadvies voor je paard op met een voerschema om indien nodig geleidelijk over te stappen op ander voer of om de hoeveelheid aan te passen. Dit voedingsadvies zal ik in de tweede afspraak toelichten

In mijn advisering ben ik niet gebonden aan een bepaald merk paardenvoer. Wil je advies over wat je je paard te eten geeft, neem dan contact met me op. Ik kijk graag met je mee, met als doel “een blij en gezond paard”.

Mens
Naast kennis van voeding voor paarden heb ik ook kennis over de voeding voor mensen. Als je zelf wat meer bewust wilt omgaan met je eten en drinken dan kan ik je daarbij helpen. De meeste mensen zijn gewoontedieren en eten en drinken vooral uit gewoonte zonder daar echt bij na te denken. Door je bewust te worden van je eigen eetgewoontes lukt het vaak om met kleine aanpassingen je eetpatroon een stuk gezonder te maken. Hierdoor zal je merken dat je je zowel mentaal als fysiek beter gaat voelen. Ben je benieuwd naar je mogelijkheden om bewuster met je voeding om te gaan? Neem dan contact met me op.

Jouw investering
Ik reken €50 voor een voedingsadvies (voor 2 afspraken en het advies met toelichting). De prijs voor een vervolgconsult is €20.

Reiskosten worden niet in rekening gebracht bij afspraken in Wageningen of in gemeente Renkum. Wordt de afstand groter dan breng ik wel reiskosten in rekening (€0,35 per kilometer).

Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten over voeding.

Saskia