Paard en mens in balans

Mentaal Vitaal programma

 Mentale vitaliteit is de fitheid van de geest. Als je aan vitaliteit denkt, denk je al snel aan je lijf, je conditie, je spierkracht en je figuur. Mensen die zich vitaler willen voelen richten hun pijlen daar dan ook op. Ze gaan meer bewegen, vroeger naar bed, stoppen met roken en gezonder eten. Maar vaak vergeten ze de verzorging van hun geest, terwijl dat net zo belangrijk is. Wanneer je zowel fysiek als mentaal in balans bent functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas. Maar als je niet in balans bent, ben je wankel. Dat kan gebeuren na een grote gebeurtenis in je leven, zoals een verhuizing, ontslag of een relatie die over is. Dan moet je je balans opnieuw vinden. Dat kan lastig zijn.

Voor wie?

Het MentaalVitaal programma is voor iedereen die naast fysieke fitheid ook wil werken aan zijn of haar mentale vitaliteit. Ben je op zoek naar een beter en positiever gevoel, meer geluk en minder stress? Dan kan het goed zijn dat dit programma iets voor jou is. 

Wat kun je verwachten?

  • Een traject van 3 maanden waarin we kijken naar het totale plaatje en je gaan helpen om de Cirkel van Balans te hervinden.
  • Vaststellen van je
  • Een op maat afgestemd beweegprogramma waarbij we gebruik maken van een app die aangeeft op welk niveau je moet trainen waarbij je lichaam het meest in balans is.
  • 12 afspraken met je coach om samen te bewegen. Wij kiezen ervoor om je te laten bewegen in de natuur. Wij geloven dat buiten zijn bijdraagt aan je herstel.
  • Ademtraining, verkeerd ademen is energie-vretend en mede de oorzaak van uiteenlopende lichamelijke en geestelijke klachten. We leren je om je herstelvermogen in rust te verbeteren waardoor je belastbaarheid zal verhogen.
  • 2 individuele meditatie-bijeenkomsten van 45 minuten waarin je technieken krijgt die je helpen bij het vinden van balans.
  • 1 paarden coach sessie in de “vrije natuur” waarin je ontdekt wat belangrijk voor je is, over welke doelen droom je? Zo vind je, wat we noemen je drijfveren.
  • 2 paarden-wandelingen in het bos. Wandelen met een paard geeft rust en zorgt voor ruimte in je hoofd en je zelfvertrouwen groeit door het besef dat je met een paard kunt wandelen. 

Hoe kun je starten?

Om te weten of onze aanpak bij je past nodigen we je uit voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek. Als je wil starten met het programma dan maken we een programma-op-maat dat past bij je fysieke gesteldheid en doel.

We gaan je helpen met een beter leven!

Wiljan