Paard en mens in balans

Corona herstel & Balans programma

Het Corona Herstel & Balans programma helpt je om fysiek en mentaal weer in balans te komen, je weerstand te verhogen en je herstel te bevorderen.

Heb je het afgelopen jaar een Corona-infectie doorgemaakt? Ervaar je nog steeds klachten van vermoeidheid, verminderde conditie of longproblemen? Ben je kortademig of benauwd? Ben je ook mentaal minder evenwichtig dan je van jezelf gewend bent?

Veel mensen die een Corona-infectie hebben doorgemaakt houden gedurende langere tijd last van een breed scala aan klachten. Dit virus veroorzaakt op veel gebieden onbalans zowel fysiek als mentaal. Daardoor kan het gevoel van welzijn aanzienlijk verminderen. Uiteindelijk tast dat de vitaliteit aan.

Het is mogelijk om je conditie te vergroten, je vermoeidheid te verminderen en je mentale welzijn te bevorderen door training en coaching. Hierdoor ga je je meer vitaal voelen!

Naast de groep mensen die te maken hebben met de nasleep van een Corona-besmetting is er ook een hele grote groep mensen die terecht zijn gekomen in een Corona-depressie. Deze depressie is het directe gevolg van de Corona-maatregelen.

De Corona-maatregelen verkleinen je gevoel van vrijheid waardoor gevoelens van angst, spanning en somberheid bij velen zijn toegenomen. Dit uit zich in stressklachten, slapeloosheid en een ongezonde leefstijl. 

Voor wie?

Het Corona Herstel & Balans Programma is bedoeld voor mensen die herstellende zijn van COVID-19 en voor mensen die zich door Corona depressief zijn gaan voelen.

Bewegen, bewegen, bewegen is het advies om te herstellen blijkt uit vele onderzoeken. Door regelmatig te bewegen krijg je meer energie en het helpt je ook om je focus te verleggen naar iets anders dan je Corona-zorgen. Hierdoor ga je je fijner en beter voelen en krijg je je leven weer sneller op orde. 

Wat kun je verwachten?

  • Een traject van 3 maanden waarin we kijken naar het totale plaatje en je gaan helpen om de Cirkel van Balans te hervinden.
  • Vaststellen van je
  • Een op maat afgestemd beweegprogramma waarbij we gebruik maken van een app die aangeeft op welk niveau je moet trainen waarbij je lichaam het meest in balans is.
  • 12 afspraken met je coach om samen te bewegen. Wij kiezen ervoor om je te laten bewegen in de natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat de natuur ons direct in contact brengt met onze vitaliteit waardoor ons zelfherstellend vermogen en natuurlijke weerstand worden vergroot.
  • Ademtraining, met gebruikmaking van een app. Verkeerd ademen is energie-vretend en mede de oorzaak van uiteenlopende lichamelijke en geestelijke klachten. We leren je om je herstelvermogen in rust te verbeteren waardoor je belastbaarheid zal verhogen.

Indien gewenst en in overleg met je coach kan het programma worden uitgebreid met:

  • Een paarden-coach sessie
  • Leren mediteren
  • Voedingsbegeleiding 

Hoe kun je starten?

Mocht je interesse zijn gewekt voor dit programma dan nodigen we je uit voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Heel belangrijk is dat je gemotiveerd bent om zelf actief te willen investeren in het verbeteren van je fysieke en mentale fitheid en welzijn.

We gaan je helpen met een beter leven na Corona!

Wiljan