Paard en mens in balans

Coaching en paardencoaching

Heb jij het gevoel op de een of ander manier vast te zitten? Vast in ingesleten patronen, die misschien ooit behulpzaam waren, maar nu alleen maar in de weg lijken te zitten? Je wilt weer ruimte voelen voor wat je écht graag wilt, voor wie je écht bent. Je wilt de mogelijkheden aanboren die ergens in jezelf verborgen liggen en tot nu toe ongebruikt zijn gebleven. Je hebt het gevoel dat je op de drempel staat van een volgende stap, maar je weet niet goed hoe je die stap kunt zetten.

Ik ga met je op zoek naar datgene waar je energie van krijgt, naar de energiebron in jezelf, want die is altijd binnen handbereik. Wat kun je in jezelf ‘aan’ zetten om weer ruimte te voelen, vertrouwen, rust, blijdschap, kortom: weer aangesloten zijn op het leven, op je omgeving, op datgene wat je wilt bereiken? Dan volgen de keuzes en beslissingen vanzelf, dan kloppen ze, dan is het in balans. En dan kun jij weer verder.

Paarden zijn mijn collega-coaches. Zij zijn onverbiddelijk eerlijk in hun waarneming. Zij reageren op hun omgeving (waarvan ook wij deel uit maken) met één criterium: is het veilig? En veilig is in dit verband: past jouw gedrag bij jouw intentie en emotie? Een paard zal je genadeloos liefdevol confronteren met jezelf, met alles wat je bij je draagt. Als je bereid bent daar naar te kijken en ervan te leren kun je je geen wijzere leermeesters wensen dan paarden. Een unieke en diepe ervaring!

Benieuwd? Ik vertel je er graag meer over. 

Ine