Paard en mens in balans

Burn-out Herstel programma

hét programma voor vermoeidheids- en burn-out klachten!

Altijd doorgaan en nooit opgeven, niet meer kunnen ontspannen, perfectionistisch ingesteld zijn, geen nee durven of kunnen zeggen, een functie hebben met verhoogde

werkdruk, disbalans hebben tussen werk en privé, werken onder verhoogde stressomstandigheden. Dit geeft stress! Voortdurende stress heeft grote fysieke gevolgen voor je lichaam.

Meestal zijn het de resultaatgerichte harde werkers met doorzettingsvermogen die hiermee te maken krijgen. Juist voor deze groep is het een probleem om de symptomen te herkennen en eraan toe te geven wat kan leiden tot een burn-out. Een burn-out geeft veel fysieke en mentale klachten als; verzuurde spieren, spierpijn, benen voelen zwaar, versnelde ademhaling, niet diep kunnen ademen, druk op de borst, pijn in de borst, onregelmatige en snelle hartslag, duizeligheid, trillende handen, tintelingen, opgeblazen gevoel, buikpijn, hoofdpijn, brok in de keel, slaapproblemen, onrustgevoel, paniekgevoel, angstig zijn, weinig controle hebben over emoties, snel geprikkeld of geïrriteerd zijn, overal tegen op zien, gejaagd zijn, niet tegen drukte en grote groepen kunnen en je heel moe voelen…..

Voor wie? 

Het Burn-out Herstel Programma richt zich op mensen met vermoeidheid- en stress gerelateerde klachten en mensen met klachten aan het bewegingsapparaat.

Wanneer je niet meer voldoende kunt herstellen in rust, put je je energievoorraden uit. Met burn-out of (chronische) vermoeidheidsklachten als gevolg. Met dit herstelproces gaan we je helpen!

Wat kun je verwachten?

  • Een traject van 3 maanden waarin we kijken naar het totale plaatje en je gaan helpen om de Cirkel van Balans te hervinden.
  • Vaststellen van je belastbaarheid.
  • Een op maat afgestemd beweegprogramma waarbij we gebruik maken van een app die aangeeft op welk niveau je moet trainen waarbij je lichaam het meest in balans is.
  • 12 afspraken met je coach om samen te bewegen. Wij kiezen ervoor om je te laten bewegen in de natuur. Wij geloven dat buiten zijn bijdraagt aan je herstel.
  • Ademtraining met gebruikmaking van een app. Zo kun je leren om je herstelvermogen in rust te verbeteren waardoor je belastbaarheid zal verhogen.

Indien gewenst en in overleg met je coach kan het programma worden uitgebreid met:

  • Een paarden-coach sessie
  • Leren mediteren
  • Voedingsbegeleiding

Hoe kun je starten? 

Mocht je interesse zijn gewekt voor dit programma dan nodigen we je uit voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Heel belangrijk is dat je gemotiveerd bent om zelf actief te willen investeren in het verbeteren van je fysieke en mentale fitheid en welzijn.

We gaan je helpen met een beter leven!

Wiljan