Paard en mens in balans

Doreth

Kennismaken met paarden

Een aantal jaren geleden kreeg ik te maken met burn-out klachten. Slecht slapen, paniek aanvallen, ademhalingsproblemen en nergens meer van kunnen genieten komen mij niet onbekend voor. Het gebruik van medicijnen hiervoor was voor mij geen optie maar er moest wel echt iets veranderen. Mijn oplossing voor dit probleem heb ik gevonden bij de paarden. Door interactie met paarden heb ik geleerd om op een andere wijze naar mezelf te kijken. Als ik tijd doorbreng met de paarden door alleen al naar ze te kijken, of gewoon bij ze te zijn kom ik volledig tot ontspanning.

De paarden hebben mij dus enorm geholpen om te leren ontspannen en om uit het dal te komen. Zelfs zo goed dat ik deze “therapie” graag met anderen wil delen. Het is fantastisch om mensen te laten ervaren hoe het is om in contact te staan met paarden en natuur en om hen los te zien komen van hun dagelijkse realiteit.

Op een laagdrempelige manier kun je kennis maken met onze paarden door bij ze te zijn, te helpen verzorgen of heerlijk samen te wandelen door het bos.