Paard en mens in balans

Antoinette

Ik begeleid mens en paard op de weg naar "Het complete plaatje"

De grote liefde voor mijn eigen paard, heeft mij doen inzien dat álles moet kloppen voor een fijne samenwerking. Ik merkte al snel nadat zij op mijn pad was gekomen, dat ik anders naar het paard moest leren kijken. Dat een scherper bit of een hulpteugel niet alles oplost. Of beter gezegd, niks oplost!

Ik ben me gaan verdiepen in waarom een paard doet zoals het doet.  Een wereld ging voor me open! Dàt, terwijl ik dacht dat ik het allemaal al zo goed wist!!

Het was enorm schakelen voor mij, maar vooral voor mijn medemens in de paardenwereld.  Ik kan je vol trots vertellen dat ik niet meer anders zou willen. Het was een weg met hobbels en (val)kuilen, maar tegelijkertijd zo mooi en waardevol.  De band tussen mij en mijn paard is door deze weg te bewandelen enorm intens geworden. We begrijpen vertrouwen en respecteren elkaar, maar we mogen ook fouten maken. We zijn een Team geworden en genieten volop van alles wat we samen doen. Het is voor mij niet meer mogelijk om het één los te zien van het ander… “het complete plaatje “

Terwijl ik dit schrijf gaat mijn hart sneller kloppen,  omdat ik iedere combinatie paard en mens die ervaring van het “complete plaatje” gun.

Lieve paarden groet, Antoinette