Paard en mens in balans

Kennis maken met paarden

Contact met een paard geeft een positieve beleving en ontspanning. Voor veel mensen is het een bijzondere ervaring om in de nabijheid van een paard te zijn: zo’n groot dier dat zich zo graag wil verbinden met jou. Interactie met een paard zorgt bij zowel kinderen als volwassen voor ontspanning en kan helpen bij reductie van stress en depressie.

De één komt tot ontspanning door een paard te verzorgen terwijl een ander liever actief bezig gaat of samen wil wandelen. Het is fantastisch te ervaren hoe het is om in contact te staan met paarden en natuur en om los te komen van de dagelijkse realiteit.

Wil je op een unieke locatie kennis maken met onze paarden neem dan contact met ons op. Samen kijken we dan naar mogelijkheden en de meest ideale invulling.

Voeding

Goede voeding draagt zowel voor mensen als voor paarden bij aan gezondheid en welzijn.

Voedingsadvies voor paarden

Jouw paard kan niet helemaal zelf beslissen wat en hoeveel hij eet. Hij is voor zijn voeding afhankelijk van jou. Hoeveel uur kan hij per dag in de wei grazen (en hoeveel gras staat er eigenlijk in de wei)? Wat krijgt hij daarnaast nog aan hooi, kuil, krachtvoer en/of supplementen? Het is niet altijd eenvoudig om te bepalen wat en hoeveel je paard precies nodig heeft. Tekorten (of een teveel) aan bepaalde voedingsstoffen kunnen er toe leiden dat je paard zich niet fit voelt of zelfs gezondheidsproblemen krijgt. Wij kunnen je helpen door te kijken wat je paard krijgt en wat hij nodig heeft, en zullen vervolgens een voedingsadvies opstellen. Omdat we onafhankelijk werken zijn we niet gebonden aan het adviseren van bepaalde merken.

Voedingstips voor mensen

Jij kunt wel zelf beslissen wat en hoeveel je eet. Helaas eet en drinkt een mens veel uit gewoonte, zonder daar echt bij na te denken. Wij kunnen je helpen om je meer bewust te maken van je eigen voedingsgewoonten. Samen kunnen we dan kijken naar voor jou haalbare verbeteringen in je voedingspatroon. Je zal merken dat je je zowel lichamelijk als mentaal beter gaat voelen.

Coaching en paardencoaching

Coaching kan jou verder helpen in ontdekken wat je écht wilt en hoe je dat kunt realiseren.

Heb jij het gevoel op de een of ander manier vast te zitten? Vast in ingesleten patronen die je ooit geholpen hebben, maar nu alleen maar in de weg lijken te zitten? Je wilt weer ruimte voelen voor wat je écht graag wilt, voor wie je écht bent. Je wilt de mogelijkheden aanboren die ergens in jezelf verborgen liggen en die je tot nu toe niet gebruikt hebt. Je hebt het gevoel dat je op de drempel staat van een volgende stap, maar je weet niet goed hoe je die stap moet zetten.

Wat kun je in jezelf ‘aan’ zetten om weer ruimte te voelen, vertrouwen, rust, blijdschap, kortom: weer aangesloten zijn op het leven, op je omgeving, op datgene wat je wilt bereiken? Coaching kan jou helpen in het beantwoorden van deze vragen. Dan volgen de keuzes en beslissingen vanzelf, dan kloppen ze, dan is het in balans. En dan kun jij weer verder.

Paarden zijn onze collega-coaches. Zij nemen waar zonder oordeel. Zij reageren op jouw emoties, intenties en gedrag. En voelen feilloos of emoties, intenties en gedrag in overeenstemming zijn met elkaar. Een paard zal je genadeloos liefdevol confronteren met jezelf, met alle vragen, puzzels, twijfels, overtuigingen die je bij je draagt. Als je bereid bent daar naar te kijken en er van te leren kun je je geen wijzere leermeesters wensen dan paarden. Een unieke en diepe ervaring!

Bekijk onze aanvullende Balans activiteiten of neem contact met ons op, wij bespreken graag met jou de mogelijkheden!